AKB Lighting AS har gjennomgått en lengre prosess som har ført til sertifisering etter standarden ISO 9001.

 

Standarden er basert på åtte prinsipper av kvalitetsstyring:

- Kundefokus

- Ledelse

- Medarbeidernes engagement

- Prosessorientering

- Systemorientert ledelse

- Kontinuerlig forbedring

- Faktabaserte beslutninger

- Partnerskap med leverandørene

 

Last ned .pdf versjon av sertifikatet her

AKB Lighting AS


AKB Lighting AS har hovedkontor i egne lokaler på Søndre kullerød utenfor Sandefjord. Her har vi Showrom og lager.

Etablerte salgskontorer finnes i Sandefjord, Oslo og Trondheim.

AKB Lighting AS er et veletablert import og distribusjonsfirma i elektrobransjen innenfor produktområdet belysning.

I samarbeid med en rekke produsenter leverer vi innendørs og utendørs belysning for det  offentlige miljø og i private omgivelser.
Vår målsetning er å bidra til gode funksjonelle belysningsløsninger som fungerer i mange år.

Den hurtige utviklingen med nye energieffektive lyskilder og avanserte styringssystemer
setter store krav til utformingen av nye belysningsanlegg. Nye armaturserier med LED blir stadig mer effektive og utgjør i dag store deler av vårt assortement.

Utfasingen av gamle energikrevende lyskilder gir store kostnadsbesparelser samtidig som det bidrar til et bedre miljø.

Vi tilbyr rådgiving og utfører beregninger på alle typer belysningsanlegg – nye og eksisterende.
Våre belysningsplanleggere jobber daglig med arkitekter, rådgivende ingeniører,  Lysdesignere, Installatører og andre med utforming av prosjekter og spesifikasjon av armaturer.

Ved hjelp av lysberegningsprogrammer som Dialux kan vi visualisere løsninger, og kvalitetssikre  at krav til funksjon, estetikk, design og lysmengde blir som ønsket.

Ved vårt hovedkontor i Sandefjord har vi et erfarent support-team som følger opp leveranser, og yter en betydelig service som er svært viktig for våre kunder.

De siste årene har vi engasjert oss i egen produktutvikling og spesielt belysningsmaster i tre.
Vårt eget produktutvalg Norpole ( www.norpole.no ) ble introdusert i markedet i 2010.

AKB Lighting AS er eneimportør for de internasjonalt kjente fabrikkene :

  • BEGA Gantenbrink-Leuchten KG
  • Boom Buitenverlichting N.V.
  • Bruck GmbH & Co. KG
  • Focus Lighting AS
  • TDX GmbH
  • Crescent Lighting Ldt.
  • LED-Linear GmbH

AKB Lighting AS - Over 40 års virksomhet i belysningsbransjen.

Etter flere år som daglig leder av bedrifter (tilhørende kjente tyske industrikonsern) etablerte Arne Kristian Braathen sammen med sin ektefelle Anne virksomheten 19. desember 1974. Gode utviklingsmuligheter, og spennende utfordringer innenfor belysningsbransjen skulle bli et viktig produktområde for firmaet.

I de første 10 årene lykkes AKB i å skape en nisje i det norske markedet for produkter fra samarbeidende produsenter som Fog & Mørup, Staff, Miranda, Louis Poulsen og BEGA. Det begynte forsiktig med den kjente danske designklassikeren Semi-pendelen fra F & M. Årsomsetning det første driftsåret var på kr. 398.000,-. Vi var den gang veldig stolte og følte oss virkelig fremgangsrike. Alene uten statlig og kommunal støtte til nyetablering måtte vi stole på egen innsats og engasjement samt finansieringshjelp fra vennekretsen.

Deretter sammen med Staff kom AKB tidlig ut på markedet med innovative lavvolt spotlights og downlights (Spesielt levert i mange år til Adelsten-butikkene). Og hvem husker ikke de kjente bord-, tak-, gulv- og vegglampene i rotting fra svenske Miranda.

I denne tiden med Miranda engasjerte vi oss også i møbler i diverse innredningsprosjekter i Oslo og Trondheim. Produktene fra Louis Poulsen ble introdusert på markedet med så stort hell at den danske virksomheten etablerte selv et eget datterselskap i 1987.

I begynnelsen av 80-årene ble det viktige arbeidet påbegynt vedrørende Nemko-godkjennelse av produktutvalget fra BEGA (Meget godt kjent som ledende produsent av belysningsarmaturer for utendørs bruk i Europa, USA og Asia).

Et nært og godt samarbeid med Nemko førte til starten på det som i bransjen ble kalt «Prüfung bei Hersteller». Etter hvert ble godkjennelsesprosedyren i Europa samordnet etter nye normer og harmonisert slik at standard produkter fra BEGA kunne selges i Norge.

I 1985 ble et industriområde utenfor Sandefjord kjøpt av kommunen for etablering av et sentrallager i Skandinavia for Staff-produktene (Staff Belysning AS); samt et nytt hovedkontor med lager og utstillingslokale for AKB (Den gang het firmaet A. K. Braathen A/S som senere ble døpt om til AKB Lighting AS). Industribygget ble tatt i bruk 3. juni 1987 (Det ligger meget sentralt med kort avstand til sentrum, til Torp flyplass og til ny E18 4-felts motorvei som nå bygges og vil stå ferdig høsten 2014).

I 1994 fikk vi anledning til å overta distribusjonen av produktene fra den danske bedriften Hans-Agne Jakobsson A/S. Jakobsson Norge AS ble overtatt med utvalgte ansatte, lager og inventar og videreført under firmanavnet Scanlight AS. Dette ble noen år senere fullt integrert med moderselskapet.

AKB har i de seneste år engasjert seg i egen produktutvikling og spesielt med hensyn til tremaster. Et eget produktutvalg under navnet Norpole ble høsten 2010 introdusert på markedet. Det kan nevnes at AKB allerede har oppnådd beskrivelser i en rekke prosjekter og levert standard produkter til prosjekter som f. eks. Sandnessund Gravlund. Medio november 2012 er det levert laminerte tremaster i spesialdesign til Akershusstranda utenfor Akershus festning i samarbeid med oppdragsgiver Oslo Havn KF.


AKB er en godkjent Miljøfyrtårn virksomhet. Dette innebærer at virksomhetens interne rutiner er funnet å være i overensstemmelse med strenge krav innen temaene arbeidsmiljø, innkjøp, energi, transport, avfall, utslipp og estetikk.

AKB Lighting AS ser det som svært viktig at vi tar vare på vårt miljø og anser kildesortering som et godt bidrag. Tenk at selv små mengder/produkter er en viktig del av helheten!

Elektriske produkter inneholder miljøgifter.

Du kan levere kasserte produkter til oss, så bringer vi de videre til miljøriktig behandling.

Dette er helt gratis for deg.

Du kan også levere til kommunens avfallsmottak og andre godkjente EE-avfallsmottak."

Opprett gjerne din egen lille miljøstasjon - en plastkasse med noen rom + lokk!

Kom så til oss når den skal tømmes!

f311998ba23 

 

f16464a0e4  Returselskapet for næringselektro - 
 hvor AKB Lighting AS er tilsluttet.

  

 f29594269fe         f295943ab34          f295944cf8c

 

Underkategorier