Nyrestaurert Holmestrand kirke

Holmestrand kirke Holmestrand kirke Foto: FOGRA Reklamefoto AS

Tilleggsinformasjon

  • Byggherre: Holmestrand kommune v/Kirkevergen
  • Elektroentrepenør: Moer Installasjon AS, Tønsberg
  • Belysningsansvarlig: Lars Gunnar Amundsen
  • Leveringsdato: 30.november 2014
  • Prosjektansvarlig: Lars Gunnar Amundsen
  • Beskrivelse:

    Belysningsløsning for Holmestrand kirke

    Holmestrand kirke ble innviet så langt tilbake som i år 1674. Den ble den gang også kalt «Den hellige ånds kirke» og er bygget i en sjelden Y-form som det kun er fem igjen av i Norge. Av disse er Holmestrand kirke den største og fredet.

    En rekke restaureringsarbeider er utført, senest i 1962. I 2010 begynte en ny og langvarig restaurering underlagt kirkevegen i Holmestrand og riksantikvaren, som nå snart er fullført. Belysningsløsningen er en viktig del av dette arbeidet hvor det er blitt stilt særdeles strenge krav bruks- og kvalitetsmessig. Med tanke på lyskildens levetid, vedlikehold og lavt energiforbruk ble LED valgt. Armaturene skulle plasseres diskre eller som synlige dekorative elementer. Kirken skulle også ha mulighet til å arrangere ulike tilstellinger med tilpasset lyssetting. For å møte dette kravet, er armaturene levert med programmerbare transformatorer og drivere. For øvrig var det uaktuelt å bruke nedhengte pendler i kirkerommet, da det ville forstyrre og ta fokuset vekk fra den dekorative antikke lysekronen i taket.

    AKB Lighting AS ble valgt som leverandør etter presentasjon og visualisering av vårt belysningsforslag.


    Valg av belysningsløsning ble som følger:

    1. Behovet for lys ved benkeradene ble løst med LEDstriper av type VarioLEDTM fra vår leverandør Led Linear GmbH som ble montert under bokstøtten på benken foran. Dermed oppnås godt lys i området rundt der man kan lese i sanghefte eller annen trykksak.

    2. Lyset i kirkerommet ble løst med veggarmatur modell «JTJ Ø300» for opp/ned belysning samt taklampe modell «Dybbøl Ø120» fra vår leverandør Okholm Lighting AS.

    3. For belysning for ulike tilstellinger ble det montert en strømskinne med Dali-bus og programmerbare spotlights fra vår leverandør RC Lighting Ltd.

    4. I andre rom som sakristi, galleri, kor, bruderom og i våpenhuset ble belysningen løst med modell «Dybbøl Ø 76» fra vår leverandør Okholm Lighting AS.

    5. På prekestol, alter og pult for kirketjener ble belysningen løst med spesialtilpasset pultarmaturer – modellene AG - og BS pultlampe fra vår leverandør Okholm Lighting AS.

     

    Innvielsen av Holmestrand Kirke fant sted 30. november 2014

Flere prosjekter i denne kategorien « Aker Brygge, Oslo Lys i Mørket, Sandefjord »

AKB Lighting AS

Telefon

33 48 61 70


E-post

post@akb.no


Røykenbadet - video

Røykenbadet19