Driftsituasjonen i AKB Lighting AS i forbindelse med Koronavirus (Covid-19)

Oppdatert pr. 26.mars 2020

Alle funksjoner i vår organisasjon er for tiden i "normal" drift
Du kan nå oss i våre vante kanaler, og forvente at vi holder våre forpliktelser.

Som for alle andre bedrifter i Norge, er også vi i AKB Lighting AS inne i utfordrende tider.
Helsemyndighetene både lokalt og nasjonalt har helt klare retningslinjer på hvordan vi skal forholde oss til den smittefaren vi står oppe i. Vi er avhengig av å følge disse i vårt daglige virke får å kunne opprettholde vår drift og service på en så god måte som mulig.

AKB Lighting følger disse råd og påbud daglig, særlig med tanke på hygiene, såvel personlig som for våre omgivelser.

Heldigvis er våre samarbeidspartnere, som vi er avhengig av, også svært fokusert på dette.

- Våre leverandører leverer produkter til oss som "normalt", for tiden.
- Våre transportører, både på innkommende og utgående frakter, leverer som "normalt", for tiden.
- Vår produksjon produserer som "normalt".
- Vår backoffice arbeider som "normalt".
- Vårt salgsteam arbeider alle fra hjemmekontor, og betjener alle forespørsler som "normalt".
- All reisevirksomhet er naturlignok innstilt, så all møtevirksomhet foregår via videokonferanse eller telefon.

Vi vil komme med informasjon om forholdene skulle endre seg.

Ta vare på dere selv, og de rundt dere, er vår klare oppfordring.

AKB Lighting AS har gjennomgått en lengre prosess som har ført til sertifisering etter standarden ISO 9001.

 

Standarden er basert på åtte prinsipper av kvalitetsstyring:

- Kundefokus

- Ledelse

- Medarbeidernes engagement

- Prosessorientering

- Systemorientert ledelse

- Kontinuerlig forbedring

- Faktabaserte beslutninger

- Partnerskap med leverandørene

 

Last ned .pdf versjon av sertifikatet her

AKB Lighting AS


AKB Lighting AS har hovedkontor i egne lokaler på Søndre kullerød utenfor Sandefjord. Her har vi Showrom og lager.

Etablerte salgskontorer finnes i Sandefjord, Oslo og Trondheim.

AKB Lighting AS er et veletablert import og distribusjonsfirma i elektrobransjen innenfor produktområdet belysning.

I samarbeid med en rekke produsenter leverer vi innendørs og utendørs belysning for det  offentlige miljø og i private omgivelser.
Vår målsetning er å bidra til gode funksjonelle belysningsløsninger som fungerer i mange år.

Den hurtige utviklingen med nye energieffektive lyskilder og avanserte styringssystemer
setter store krav til utformingen av nye belysningsanlegg. Nye armaturserier med LED blir stadig mer effektive og utgjør i dag store deler av vårt assortement.

Utfasingen av gamle energikrevende lyskilder gir store kostnadsbesparelser samtidig som det bidrar til et bedre miljø.

Vi tilbyr rådgiving og utfører beregninger på alle typer belysningsanlegg – nye og eksisterende.
Våre belysningsplanleggere jobber daglig med arkitekter, rådgivende ingeniører,  Lysdesignere, Installatører og andre med utforming av prosjekter og spesifikasjon av armaturer.

Ved hjelp av lysberegningsprogrammer som Dialux kan vi visualisere løsninger, og kvalitetssikre  at krav til funksjon, estetikk, design og lysmengde blir som ønsket.

Ved vårt hovedkontor i Sandefjord har vi et erfarent support-team som følger opp leveranser, og yter en betydelig service som er svært viktig for våre kunder.

De siste årene har vi engasjert oss i egen produktutvikling og spesielt belysningsmaster i tre.
Vårt eget produktutvalg Norpole ( www.norpole.no ) ble introdusert i markedet i 2010.

AKB Lighting AS er eneimportør for de internasjonalt kjente fabrikkene :

  • BEGA Gantenbrink-Leuchten KG
  • Boom Buitenverlichting N.V.
  • Bruck GmbH & Co. KG
  • Focus Lighting AS
  • TDX GmbH
  • Crescent Lighting Ldt.
  • LED-Linear GmbH

AKB Lighting AS - Over 40 års virksomhet i belysningsbransjen.

Etter flere år som daglig leder av bedrifter (tilhørende kjente tyske industrikonsern) etablerte Arne Kristian Braathen sammen med sin ektefelle Anne virksomheten 19. desember 1974. Gode utviklingsmuligheter, og spennende utfordringer innenfor belysningsbransjen skulle bli et viktig produktområde for firmaet.

I de første 10 årene lykkes AKB i å skape en nisje i det norske markedet for produkter fra samarbeidende produsenter som Fog & Mørup, Staff, Miranda, Louis Poulsen og BEGA. Det begynte forsiktig med den kjente danske designklassikeren Semi-pendelen fra F & M. Årsomsetning det første driftsåret var på kr. 398.000,-. Vi var den gang veldig stolte og følte oss virkelig fremgangsrike. Alene uten statlig og kommunal støtte til nyetablering måtte vi stole på egen innsats og engasjement samt finansieringshjelp fra vennekretsen.

Deretter sammen med Staff kom AKB tidlig ut på markedet med innovative lavvolt spotlights og downlights (Spesielt levert i mange år til Adelsten-butikkene). Og hvem husker ikke de kjente bord-, tak-, gulv- og vegglampene i rotting fra svenske Miranda.

I denne tiden med Miranda engasjerte vi oss også i møbler i diverse innredningsprosjekter i Oslo og Trondheim. Produktene fra Louis Poulsen ble introdusert på markedet med så stort hell at den danske virksomheten etablerte selv et eget datterselskap i 1987.

I begynnelsen av 80-årene ble det viktige arbeidet påbegynt vedrørende Nemko-godkjennelse av produktutvalget fra BEGA (Meget godt kjent som ledende produsent av belysningsarmaturer for utendørs bruk i Europa, USA og Asia).

Et nært og godt samarbeid med Nemko førte til starten på det som i bransjen ble kalt «Prüfung bei Hersteller». Etter hvert ble godkjennelsesprosedyren i Europa samordnet etter nye normer og harmonisert slik at standard produkter fra BEGA kunne selges i Norge.

I 1985 ble et industriområde utenfor Sandefjord kjøpt av kommunen for etablering av et sentrallager i Skandinavia for Staff-produktene (Staff Belysning AS); samt et nytt hovedkontor med lager og utstillingslokale for AKB (Den gang het firmaet A. K. Braathen A/S som senere ble døpt om til AKB Lighting AS). Industribygget ble tatt i bruk 3. juni 1987 (Det ligger meget sentralt med kort avstand til sentrum, til Torp flyplass og til ny E18 4-felts motorvei som nå bygges og vil stå ferdig høsten 2014).

I 1994 fikk vi anledning til å overta distribusjonen av produktene fra den danske bedriften Hans-Agne Jakobsson A/S. Jakobsson Norge AS ble overtatt med utvalgte ansatte, lager og inventar og videreført under firmanavnet Scanlight AS. Dette ble noen år senere fullt integrert med moderselskapet.

AKB har i de seneste år engasjert seg i egen produktutvikling og spesielt med hensyn til tremaster. Et eget produktutvalg under navnet Norpole ble høsten 2010 introdusert på markedet. Det kan nevnes at AKB allerede har oppnådd beskrivelser i en rekke prosjekter og levert standard produkter til prosjekter som f. eks. Sandnessund Gravlund. Medio november 2012 er det levert laminerte tremaster i spesialdesign til Akershusstranda utenfor Akershus festning i samarbeid med oppdragsgiver Oslo Havn KF.


AKB er en godkjent Miljøfyrtårn virksomhet. Dette innebærer at virksomhetens interne rutiner er funnet å være i overensstemmelse med strenge krav innen temaene arbeidsmiljø, innkjøp, energi, transport, avfall, utslipp og estetikk.

Underkategorier

AKB Lighting AS

Telefon

33 48 61 70


E-post

post@akb.no


Røykenbadet - video

Røykenbadet19

Intranett