Vinner av Norsk Lyspris 2018

AKB Lighting AS hadde i år leveranse av belysningsprodukter til fire nominerte prosjekter, hvor Sykkehotell Oslo S vant i kategorien "Innendørs prosjekt"

Vi har i samarbeid med Rambøll Norge AS og EDA levert lineær belysning til prosjektet. Valgte produkter er Phobos fra Led Linear.

lan marie og petter

Foto: Monica Toften

 

Se flere bilder av prosjektet her. 

 

Juryens begrunnelse:

Dypt innfelt mellom trespiler er diffuse lyslinjer plassert i et harmonisk, men tilfeldig mønster. Lysbildet er dynamisk og mønsteret endres kontinuerlig slik at de parkerte syklene som bakbelyses av veggenes nedre del, fremstår i tydelig kontrast og gir lysspill på gulvet. Løsningen med en kombinasjon av trespiler og LED-linjer i en varm tone fremhever og styrker treets materialitet.

Her er det gjort veldig mye ut av lite, det er enkelt men fullt av dimensjoner som gir en følelse av trygghet og harmoni som gjør brukeren glad. Grafisk og arkitektonisk er dette et utrolig sterkt prosjekt som som vitner om et godt samarbeid mellom arkitekt og lysdesigner. Lysdesignet skaper et virkelig fint rom som ser ut til å virke mer åpent enn det er, og gir verdighet til en hverdagslig funksjon.

 

Phobos 

Phobos IP67

AKB Lighting AS

Telefon

33 48 61 70


E-post

post@akb.no


Røykenbadet - video

Røykenbadet19